Se spune ca gelozia este o manifestare a instinctului de conservare a speciei, a dorintei individului de a-si transmite genele catre generatia urmatoare.

Eu as spune ca este doar o manifestare instinctuala. Cu alte cuvinte ‘naturala’ la un nivel ‘primordial’.

Iar faptul ca este ‘naturala’ nu o face neaparat dezirabila … sunt multe lucruri pe care stramosii nostrii le considerau a fi naturale dar care nu mai reprezinta ‘avantaje competitive’ in zilele noastre, ba chiar dimpotriva.
Cum ar fi mamele de 12 ani sau diferente enorme de varsta intre sot (cateodata un bosorog bogat) si sotia luata (cateodata aproape pe sus) pentru a ‘improspata’ sangele (degradat prin ‘inbreeding’) al familiei ‘aristocratice’.
Cam asa si cu gelozia asta… in zilele noastre este mai degraba o manifestare de neputinta decat de de orice altceva, instinct de conservare a individului versus instinct de conservare a speciei.
Din cate am observat eu gelozia se manifesta de obicei la cei care nu reusesc sa tina pasul cu partenerul de cuplu SI care se simt amenintati de succesele acestuia, semn ca acel cuplu s-a intemeiat initial ca o ‘alianta’ intre doua persoane care aveau printre teluri o puternica dorinta de a parveni si mai putin ca o uniune intre doi parteneri care mai presus de orice se respecta intre ei…

Advertisements