Ce e nou in asta? Din cauza nenorocitului de Ceausescu care adusese tara intr-un asfel de hal incat copii prematuri sau bolnavi erau transfuzati cu sange testat superficial si in felul asta a aparut o intreaga generatie de bolnavi?

Pentru aceia dintre voi care nu stiu cum e cu SIDA asta, treaba sta cam asa.
Iei virusul, de cele mai multe ori prin contact sexual dar se poate si prin transfuzii sau pe alte cai, dupa cateva saptamani sau luni ai niste simptome ca de raceala si boala intra in latenta. In timp virusul se imprastie in intregul sistem imunitar si il slabeste in asa hal incat, netratat, bolnavul moare din cauza unor infectii cu germeni ‘oportunisti’ (prezenti in mod curent si de obicei nepericulosi) sau a unor cancere rare si ciudate.
Perversitatea acestui virus consta exact in faptul ca ‘adoarme’ vigilenta sistemului imunitar. In felul asta organismul nu mai recunoaste agresorii (virusul cu pricina isi face ‘un culcus’ chiar in interiorul sistemului imunitar, pe care il slabeste treptat) si apoi cade prada atacului patogenilor oportunisti.

 

Bine, numai ca eu nu la felul asta de SIDA ma gandeam acum.
La nivel societal rolul sistemului imunitar este jucat de triada libertate de exprimare (presa)/justitie/politie. In felul asta ies la iveala comportamentele aberante/antisociale ale acelora dintre noi care incearca sa o ia ‘pe scurtatura’ iar societatea poate sa se protejeze de efectele nefaste ale activitatii acestora. Pe termen lung toti avem are de castigat, tocmai prin mentinerea intregului mecanism in stare de functionare iar intr-o societate normala cei mai interesati de bunul mers al acestor mecanisme sunt chiar cei care au cel mai mult de pierdut daca totul se duce dracului.
Adica oamenii cu dare de mana care au de pierdut averile stranse cu greu si oamenii educati care inteleg ce se intampla.

Acum hai sa ne uitam in jur.

” “O parte semnificativă a presei este în continuare folosită de patroni ca armă în vederea obţinerii unor avantaje politice şi economice sau pentru a pune presiune pe justiţie”, se spune în raport, precizându-se că “politizarea discursului mediatic a fost evidenţiată de decizia unor jurnalişti de a migra în mediul politic şi de atacurile tot mai frecvente între oamenii din presă, în care predomină ameninţările, injuriile şi limbajul vulgar”.

În raportul ActiveWatch se spune şi că media îşi abandonează adeseori misiunea de a informa, în schimbul promovării unor mesaje favorabile intereselor unor entităţi private.

Totodată, conform raportului FreeEx, unele instituţii media folosesc abuziv dreptul la liberă exprimare pentru a intimida alte persoane/grupuri sociale/ justiţia/grupări politice, iar, pe de altă parte, “mai mulţi politicieni au cerut închiderea unor instituţii media”.

“Abaterile etice tot mai frecvente ale presei au fost sancţionate de instanţe, în baza noului Cod Civil”, se spune în raport.

Potrivit aceluiaşi raport, unele instituţii media şi unii oameni din presă îşi somează colegii de breaslă să nu mai relateze critic despre ei, ameninţând cu procese.”

 

Adica exact o parte dintre cei care au cel mai mult de pierdut, investitori si ‘oameni de cultura’, comploteaza pentru a deturna ‘triada de protectie’ de la functia ei fireasca – apararea intregului organism social – catre promovarea unor interese de grup.

SIDA, mâncați-aș!!!

Si noi, astialalti, stam ca fraierii si asteptam sa ne manance ‘oportunistii’ de cur.
OK, aia care fac treaba asta nu isi dau seama ca isi taie singuri creanga de sub picioare, cred ca vor putea fugi la timp din tara, or fi convinsi ca sunt deasupra ‘tutulor’… da’ chiar toti… parca a dat cineva cu praf de orbu’ gainilor … nu ne mai vine odata mintea cea de pe urma la cap…

PS 1. Pentru cine vrea sa citeasca intregul raport Active Watch, iata-l aici: http://www.activewatch.ro/ro/freeex/publicatii/raport-freeex-2013-video/

 

 

Advertisements