“SIF Moldova renunta la intentia de a imparti cu SIF Banat-Crisana controlul la Muntenia Invest”

“Partile au convenit incetarea contractului de cesiune de drepturi si obligatii incheiat la data de 23.08.2013 (…) Partile declara ca acest contract nu a produs si nu produce efectele juridice avute in vedere de parti la incheierea contractului si convin in mod expres ca acesta se desfiinteaza cu efect retroactiv, fiind considerat ca nu a fost incheiat niciodata”, se arata intr-un comunicat transmis, miercuri, de SIF Moldova (SIF2) Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

SIF Moldova arata ca decizia a fost luata dupa ce ASF a stabilit ca preluarea pachetului de actiuni Muntenia Invest “poate fi solutionata doar ulterior eliminarii prevederilor art. 14 alin. (1) din actul constitutiv al SIF Moldova”. Articolul prevede ca societatea, membrii Consiliului de Administratie si directorii nu pot detine actiuni la alte societati de administrare a investitiilor, iar pentru modificarea statutului este necesara intrunirea unei adunari generale extraordinare a actionarilor, care necesita un cvorum ridicat, de minim 50% din actiuni.”

Traducere: SIF2 a vrut sa cumpere ceva, avea nevoie de aprobare pentru a face acest lucru, s-a dus sa ceara acea aprobare si autoritatea de supraveghere i-a explicat ca in statutul sau, adica in statutul care defineste modul de functionare a SIF2, exista o prevedere expresa care ii interzice fondului exact genul de investitie pe care dorea sa il faca. Mai mult, administratorii fondului nu cred ca pot mobiliza suficient de multi investitori incat sa poata schimba acea prevedere, de care oricum uitasera, asa ca renunta de tot.

?!?

Advertisements