AXN  a ‘dat’ “The Cave” cu Marcel Iures.

O pestera peste a carei intrare cei din vechime construisera o biserica pentru a izola ‘raul’ dinauntru de lumea noastra.
Cu treizeci de ani in urma niste oameni ‘fara Dumnezeu’ forteaza intrarea pentru a cauta comori si intalnesc ceva infricosator.

In zilele noastre pestera este redescoperita si o echipa pluridisciplinara incepe explorarea. Printre ei si niste scafandri americani trecuti prin ciur si darmon.
Dupa multe aventuri horror aflam ca in pestera sunt niste paraziti care intra in simbioza cu orice animal cazut inautru si il transforma ajutandu-l sa supravietuiasca dar in acelasi timp oferindu-i posibilitatea sa isi arate adevarata natura. Iar ultimii vizitatori nu fusesera chiar usa de biserica.
Unul dintre scafandri este contaminat si el dar controleaza efectele parazitului iar cu ajutorul simturilor exacerbate de acesta gaseste iesirea din pestera. Din pacate nu supravietuieste luptei finale cu ultimii supravietuitori din echipa de hoti de acum treizeci de ani.

In finalul filmului aflam ca biologul echipei de speologi fusese infectata si ea de paraziti si ca acestia incerca acum sa vada cum e in afara pesterii.

Sa fie acesti paraziti germenii coruptiei si filmul una dintre multele metafore care incearca sa ne spuna ca aceasta poate fi invinsa?
Sa fiu eu prea optimist?

Advertisements