Nu, nu am o obsesie cu chestia asta ci cu jumatatile de masura.
Abia ajunseseram la concluzia ca nu se mai poate cu haitele astea de caini vagabonzi care salasluiesc pe strazi sau prin parcuri ca procuratura a blocat activitatea ASPA iar ‘iubitorii de animale’ au reinceput manifestatiile impotriva eutanasierii cainilor vagabonzi neadoptati.
Si atunci ce facem mai departe?
Se pare ca ASPA inca nu este o organizatie pe atat de eficienta pe cat ar trebui sa fie (asta ca sa ma exprim politicos) si ca “iubitorii de animale” inca nu au inteles ca standardele europene cu privire la adapostirea cainilor (2 metri patrati pentru fiecare) se refera la adapostirea temporara, pana la adoptie sau pana la eutanasiere. Daca tii un caine in doi metri patrati mai mult de doua saptamani animalul acela innebuneste.
Ma intreb din nou: si atunci ce facem?
– Facem ‘ordine’ la ASPA, incepem sa curatam strazile si curmam suferintele cainilor care nu au fost adoptati dupa doua saptamani?
– Strangem cainii de pe strazi si ii tinem, pe bani extrem de multi, in niste conditii absolut neomenesti?
– Ne resemnam – in Romania nu se poate – si lasam haitele pe strazi, eventual pana la o noua tragedie – pe cei 8000 de oameni deja muscati de caini anul asta oricum nu ii ia nimeni in calcul?

Advertisements