Aflam de la Realitatea TV (14:30) ca Ionut si fratele sau ar fi petrecut doua ore in parc fara a fi fost supravegheati in toata aceasta perioada de catre bunica lor.
Din discutia ce a urmat am aflat ca:
– Asertiunea se bazeaza pe faptul ca intr-o intregistrare video NU apare nici o interactiune intre bunica si cei doi copii timp de doua ore, Camera aceea nu acopera tot parcul si in articolul citat nu se precizeaza daca in parc mai sunt camere video si daca inregistrarile acestora au fost verificate sau nu.- Copii au fugit prin parc si nimeni nu i-a intrebat daca sunt singuri sau daca au patit ceva.
– Ca o echipa de televiziune a facut un experiment: un ‘actor’ barbat s-a prefacut ca agreseaza o ‘actrita’ in zona magazinului Unirea, aceasta i-a cerut, strigand si vociferand, sa o lase in pace, barbatul a continuat ‘agresiunea’ si cu toate acestea nimeni nu a intervenit.

Cu alte cuvinte nimanui nu prea ii mai pasa de nimeni. Spun ‘nu prea’ pentru ca pe fratele lui Ionut l-a adus totusi cineva inapoi.

Sunt curios ce se va intampla in continuare.
Vor striga aparatorii cainilor vagabonzi: “Uite, vezi, bunica e de vina: nu i-a supravegheat pe copii! Putem reteritorializa cainii!” ?

Ar fi o situatie extrem de interesanta. Ipoteza “nimanui nu-i mai pasa de nimic” ar fi infirmata. Ar rezulta ca mai sunt romani carora le pasa de ceva.
DE CAINII VAGABONZI.
Si nu doar ca le pasa de cainii vagabonzi dar le pasa mai mult de caini decat de oamenii muscati. Acestia nu au decat sa isi supravegheze mai bine copii, sa nu cumva sa fie nervosi sau sa le fie frica de caini, sa umble cu bucati de paine la ei ca sa aibe ce sa dea cainilor, sa ocoleasca locurile unde stau haitele sau, si mai bine, sa stea dracului acasa si sa lase strada cainilor.

Sper din toata inima sa ma insel.

Advertisements