Bill Gross, presedintele celui mai mare fond de actiuni – Pimco – a facut un calcul sumar si a aflat el ca datoria SUA ar fi de 100.000 de miliarde de dolari si nu de 14.700, atit cit recunoaste Bernancke.

Cum pe noi treaba asta, adica datoria americana, ne framinta intr-atit incit nu putem dormi, stirea a fost preluata repede. http://www.cursvalutar.ro/stiri-financiare/statele-unite-au-obligatii-financiare-de-aproape-100-000-de-miliarde-de-dolari-2872

Bine, de fapt puteti sa va culcati linistiti la loc, Gross a ajuns la suma aia plecind de la scenariul ca SUA isi va respecta toate obligatiile viitoare (Medicare, Medicaid si toate celelalte, inclusiv unele legate de recentele bail-outs) dar ca nu va mai fi in stare sa mai colecteze vre-un dolar din taxe. Ce e si mai interesant e ca nici macar nu ni se spune in citi ani se va aduna datoria asta.

Si cind te gindesti ca toata chestia a aparut doar pentru ca Gross nu e multumit de randamentele pe care le ofera trezoreria americana.

Si ce inseamana cu adevarat? Ca are o gramada de bani lichizi si nu stie ce sa faca cu ei. Altfel nu l-ar interesa randamente si alte chestii din astea. Ar sta pe spate si ar contabiliza veniturile.

Advertisements